SWPBS

Vanaf schooljaar 2019-2020 gaat het team van De Verrekijker aan de slag met SWPBS. Schoolwide potive behaviour support. Vaak wordt het afgekort naar PBS. Het invoerings- en implementatietraject duurt 3 schooljaren. We zullen op dit deel van de schoolwebsite vermelden welke stappen we nemen en wat het betekent voor de kinderen en ouders.
Positive Behavior Support (PBS) is een schoolbrede methode die zorgt voor een positief schoolklimaat. De school werkt met heldere en gevisualiseerde gedragsverwachtingen die leerlingen worden aangeleerd. Leerlingen die dit gedrag vertonen, krijgen een compliment of een zichtbare beloning. Oplossingsgericht werken en denken zijn uitgangspunten bij deze manier van werken.
Voorwaarden voor succes zijn dat de regels positief geformuleerd zijn, de teamleden aandacht geeft aan wat er goed gaat en het gedrag beloont. En ook dat leraren zelf het goede voorbeeld geven. Daarom gaat het team eerst met elkaar aan de slag onder begeleiding van een PBS coach.
Wat is een PBS coach?
De SWPBS coach speelt een centrale rol in de begeleiding van de school bij de implementatie van SWPBS. De coach adviseert de directie en begeleidt het schoolteam voor, tijdens en na invoer van SWPBS. De coach traint alle medewerkers van de school bij het toepassen van interventies die bijdragen aan een positieve schoolcultuur.

Op de Agenda

Ma