Gezonde school vignetten

De gezonde school als onderdeel van actief burgerschap

Een onderdeel van actief burgerschap is de gezonde school. De Verrekijker heeft op 2 gebieden een vignet: voeding en beweging. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Wilt u meer weten over de gezonde school klik dan het logo op onze site aan, dat brengt u rechtstreeks bij de website van de Gezonde school.
Bij de knop nieuws vindt u suggesties voor de lunchtrommel.
Het aanleren van gezonde eet- en beweeggewoonte is voor kinderen de beste garantie voor een lang en gezond leven. Daar willen we als school een positieve en actieve rol in spelen.

Gedurende het schooljaar wordt er aandacht besteed aan gezonde voeding en beweging door onder andere:
  • lesactiviteiten vanuit onze methoden;
  • groepen 5 t/m 8 die deelnemen aan "Ik eet het beter";
  • deelname aan het Nationale Schoolontbijt waarbij wij gebruikmaken van bijhorende lessuggesties;
  • deelname aan de Smart & Fitweek, waarin diverse aspecten van een gezonde leefstijl centraal staan (organisatie GGD en Ecsplore);
  • deelname aan het jaarlijkse Koningsdagontbijt en Koningsspelen;
  • deelname aan Eu schoolfruit;
  • stimuleren van water drinken.
 Daarnaast vragen wij de ouders mee te werken aan:
  • gezonde en kleine tussendoortjes voor de kleine pauze;
  • gezonde lunch bij het overblijven (geen snoep, chips en energiedrankjes);
  • stimuleren van water drinken op school. Op school is een watertap aanwezig waar de kinderen met een bidon water kunnen halen.

Beleid op traktaties

Wij kiezen ervoor om de kinderen op hun verjaardag niet te laten trakteren. Uiteraard wordt aandacht besteed aan de verjaardag van een kind. De jarige wordt in het zonnetje gezet. In elke groep geeft de leerkracht daar invulling aan. Dit varieert van het zingen van liedjes tot het versieren van een taart op het digitale bord. En natuurlijk is er een kroon voor de jonge leerlingen.
De leerkracht van elke groep organiseert in de loop van het schooljaar een gezellige activiteit voor alle leerlingen in de groep. Op zo'n dag past natuurlijk een traktatie. Feesten als Sinterklaas, Kerstmis, carnaval en bijzondere activiteiten zijn uitzonderingsdagen waarop school en/of ouderraad zorgen voor een traktatie voor de kinderen.

Op de Agenda

Ma